Bivirkninger

Det er en højere grad af alvorlige bivirkninger ved covid19 vaccine , end folk måske er vant til. ”Dette er højere reaktogenicitet, end man normalt ser med de fleste influenzavacciner, selv de der gives vedhøj dosis,” siger Arnold Monto, en epidemiolog ved University of Michigan School of Public Health.

Så sundhedspersonalet i frontlinjen bliver nødt til “at have en historie, der forsikre folk at det ikke er så farligt – det reagerer på den og den måde, så folk ikke vil prøve at gøre det til en historie om vaccineskade,” siger Bernice Hausman , en ekspert på vaccine kontroverser ved Pennsylvania State University College of Medicine.

Åbenhed er nøglen, understreger Hausman. I stedet for at minimere risikoen for feber kan vaccineadministratorer for eksempel advare folk om, at de kan opleve feber, der kan føles svær, men som kun er kortvarig. “Folk skal føle at de bliver fortalt sandheden.” Tilføjer Drew Weissman, en immunolog ved University of Pennsylvania, hvis forskning bidrog til begge vacciner: ”Virksomhederne skal advare folk:” Dette er hvad du har brug for at forvente. Tag en panodil og tag det som en mand. ‘”

Hausman ser også et behov for at støtte mennesker, der har alvorlige reaktioner og bivirkninger. For eksempel kan folk have brug for ”en hotline med en sygeplejerske, der prøver at finde ud af, om du har brug for at gå på skadestuen eller blive indlagt? Dette er vigtige spørgsmål.